Jerngrytebrød

Idag har jeg for første gang prøvd meg på jerngrytebrød. De smakte utrolig godt og ser veldig fine ut. Det var heller ikke noe å si på smaken heller..

Et brød hadde jeg sammalthvete og hvetemel. Det andre brødet hadde jeg bare hvetemel..
Oppskriften fant jeg på
matosofi.com

 

Dette trenger du:

1 kg. hvetemel (du kan bytte ut deler av melet med grovere mel og/eller for eksempel havregryn)
2-3 ts tørrgjær
3 ts salt
8 dl vann, kaldt (hvis du har grovt mel i oppskriften er 8,5 -9 dl )
ev litt nøytral olje til å pensle gryten med (eks solsikkeolje, rapsolje, soyaolje)
.

Jeg blander deigen med en slikkepott og den skal ikke blandes for lenge.Deigen er ganske våt i seg.

Så skal den stå i 15-20 timer til heving. ( pefekt å lage på kvelden og la den stå over natta)

Så skal du ta den ut av bollen og legge den på e bakepapir eller silikonmatte med mel på.

Brett deigen mot midten ca 7-8 ganger. Sett så bollen opppå deigen og la den heve i ca.2 timer til.

 

Smør inn gryta med ojke og forvarm den i ovnen til 250 grader. Velt så deigen inn. Den skal steke 30 min med lokk, ta så av lokket og sett ned gradene til 220 grader og stek videre i 15-20 min.

 

#jerngrytebrød

#grytebrød

#hjemmelagetbrød

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits