Dagen derpå..

Idag har vi bare slappet av og nyt en fantastisk dag ute i nydelig sommervarme. Det har gått i mye spising siden det var mye rester igjen fra igår. VI hadde koltbord og jeg laget det meste selv. Legger ut noen bilder og oppskrifter hvis det skulle friste.

 Eltefritt brød:

Dette trenger du:

  • 1 kg. hvetemel (du kan bytte ut deler av melet med grovere mel og/eller for eksempel havregryn)
  • 2-3  ts tørrgjær
  • 3 ts salt
  • 8 dl vann, kaldt (hvis du har grovt mel i oppskriften er 8,5 -9 dl )
  • ev litt nøytral olje til å pensle gryten med  (eks solsikkeolje, rapsolje, soyaolje) 

.

Jeg blander deigen med en slikkepott og den skal ikke blandes for lenge.Deigen er ganske våt i seg.

Så skal den stå i 15-20 timer til heving. ( pefekt å lage på kvelden og la den stå over natta)

Så skal du ta den ut av bollen og legge den på e bakepapir eller silikonmatte med mel på.

Brett deigen mot midten ca 7-8 ganger. Sett så bollen opppå deigen og la den heve i ca.2 timer til.

Smør inn gryta med ojke og forvarm den i ovnen til 250 grader. Velt så deigen inn. Den skal steke 30 min med lokk, ta så av lokket og sett ned gradene til 220 grader og stek videre i 15-20 min.

 

Ferdig resultat.... 

Jeg har funnet oppskriften på denne siden:

http://matosofi.com/2013/04/21/eltefrie-brod-no-knead-bread/ 

 

 Tomat,mosarella,basilikum,olivenolje, salt og pepper. Smaker utrolig godt og ser i tilegg veldig fint ut...


 

 

Asparges med ridderost og spekeskinke.

Dampet asparges først og tok på ost og skinke mend de var varme for at osten skulle smelte litt

 


 

 

Min farvoritt:

Lefseruller med røkt skinke, snehvitost og purre, paprika og salat. Purre og paprika kuttet i små biter

 


 

  Nydelig fruktfat:


 

 

Mammas populære jordbærgele:

Jordbær, jordbærgele,banan blandet. Så et lag med rømme i midten. 

 

 

Spekefat...


 

 Hjemmelaget pesto:

1 basillikum

1-2 hvitløksfedd

Pinjekjerne

Parmesanost

Olivenolje

Salt

Så blander jeg alt sammen i en foodprosessor og setter til ojle etter hvert. Det skal bruker olje til den ikke virker tørr. 

 

 

Deilig med restedag. Dette er kveldsmaten idag...




 

 

Vi er en kakefamilie og kakebordet var stort, her er en av farvorittene mine.

Min svigerinne Anita lager bare den beste marengs med frukt..

 

 Vi måtte jo har marsipankake med bilde av konfirmanten. Kaken ble bestilt på Larsens Bakeri og i tilegg til at den så fin ut så smakte den utrolig godt...




 

Har hatt god hjelp av svigerinner, søster, mamma, tante, venninner og kolega... Så tusen takk alle dere som var med å gjøre dene dagen til en stor dag for Nikolai...

 

Vi hadde også lagt en del timer med i hagen og heldigvis har det vært varmt så det var mye som spiret i bedene.




 

 

 


  

#http://matosofi.com/2013/04/21/eltefrie-brod-no-knead-bread/ 

#hjemmelaget

#koltbord

#tapas

#hage

#eltefrittbrød

#jerngrytebrød 

#pesto

#hjemmelagerpesto

#grytebrød 

 

 

 





3 kommentarer

Prinsessen

27.04.2014 kl.20:59

Ser ut som en utrolig fin dagen derpå! utrooolig masse deilig tapas mat!

Ha en utrolig vakker kveld videre skjønne deg <3

toveview

27.04.2014 kl.23:34

Gratulerer med konfirmanten ! Jeg må si at dette så da meget godt ut. Nå ha jeg bestemt meg for hva jeg skal servere på torsdag 1. mai, da jeg har en sønn som fyller 18 år. det eneste han har ønsket seg selv er "himmelsk lapskaus" eller fruktblanding, og han vi ha vaniljesaus til. Takker for tipset, tror det blir litt tapasbord i tillegg :)

blomster1

28.04.2014 kl.20:21

Takk for tilbakemelding. Så gøy at du ble inspirert og vil servere det i konfirmasjonen. Serverte det i fjor også og det var suksess. Noe for alle..

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits