I dag startet juleforberedelsene, bakte kakemenner

På sørlandet er vi mange som er glad i kakemenner, de er lyse og sprø de jeg lager. Mange lager dem tykke og seige.

Jeg bruker selvfølgelig mammas oppskrift.

Deigen lagte jeg i går kveld for den skal stå over natta i kjøleskap. Jeg setter den også inn i kjøleskapet for hver gang jeg har brukt noe.

Når jeg baker kakemenn har jeg en plate som jeg fester et bomulls-tøystykke på. Dette gjør at deigen er enkel og trille ut og setter seg ikke fast ( lærte det av mormor ) og tøystykket har jeg arvet etter henne??

Det ble masse kakemenne og ungene har spist så mye de vil. Det er litt av sjarmer når man baker med barna rundt

Julegotter/ kakemenner

740 gr. sukker

25 gr. hornsalt

1/2 l. vann

125 gr. smult ( flott)

( det smelter jeg på svak varme )

1 kg. mel

Jeg blander mel og smult først, så alt det andre i mixmasteren.

Bland brukt deig med noe nytt og mel. Kjevl til deigen er tynn og trykk ut

Stekes på 180 grader til de er gyldne.

Legges til avkjøling

Lykke til??

#småkaker

#kakemann

#jul

Har fått 2 flotte krukker av min søster. Perfekte på benken fulle av småkaker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits