Reisen gjennom Vietnam

Denne jula hadde vi en 3 ukers reise gjennom Vietnam. Vi hadde bestilt flytur til Hanoi i nord og hjem fra Saigon 3 uker seinere og ei natt i Hanoi. Resten ble ordnet underveis.Vi landet i Hanoi etter en lang flytur og fant oss en drosje som hadde plass til 11 stykker ga han adressen til hotellet og stolte på at vi kom til rett hotell. Vi stoppet utenfor et hotel og fikk beskjed om at dette hotellet desverre var fult og ble kjørt til et annet hotell. Vi tenkte det var jo rart med trøtte som vi var så satt vi nå bare på videre. Vi kom til et forferdelig hotell, barne ble skuffet og vi syns dette var rart. VI ble enige om at vi ville sjekke ut den adressen vi hadde fått og ba de i resepsjonen om å kjøre oss dit. Nei da måtte vi gå alle. Det var da vi skjønte vi var blitt lurt.... Vi kom oss i ny drosje og på rett hotell, på dette hotellet hadde det ikke vart fult så de skjønte ikke noe av dette. Så vårt første møte med Vietnam var et lite sjokk. Men det ble heldigvis ikke sånn videre..

   

Klar for avreise ved Snartemo stasjon....

Hanoi vårt første møte med Vietnam


 

 

 

I vietnam frakter de alt mulig på mopeden sine. Her er det en som har hele butikken sin på mopenden sin. Han er nok på vei til et eller annet marked for å selge..

 


Peders første møte med Hanoi VIetnam

 

Vi fikk hjelp fra dette hotellet vi da kom på til å bestille en 2 dager tur på Halong Bay bukta og det ble en fantastisk tur på alle møter. Nydelig natur, fantastisk mat og morsomt vertskap på båten. Her ble det bading, apekattmating, sykkeltur, fiske, kajaktur, flytende perlefarm, karoke, fisking, grottetur og masse hyggelige folk ombord..

 

Halong Bay

Peder sjekker ut rommet ombord på båten og er godt fornøyd..

Utsikten fra en av de fineste plassene i Halong bay.

Båten vi var, ser ikke så fin ut på avstand men var utrolig koselig ombord.


Grottevandring..


 

Nydelige Halong Bay og fasinerende båter

 


 

 

 

 Alt kan kjøpes på disse båtene

 

 

 

Perlefarmen vi var innom og her bodde folk i disse husene i bakgrunnen


 


 

Mating av apekatter var gøy og enda gøyere da de stjal ei øl og stakk avsted, satte seg på taket og åpnet den..


 

 

  

 

Noen av husene  i den flytende landsbyen...

 

 

 

 

 

 

 

 

Danang

Etter 2 dager på Halon Bay fløy vi til Danang. Der fikk vi sjekket inn på en helt nytt hotell og hadde 2 finer dager der. Vi sjekket ut stranda, var innom et museum med kjøretøy og fly fra krigen, spaserte gjennom lokale smågater som var lite preget av turister. 


Nydelige strender men for kaldt å bade.

 


Familien samlet med dragebroa i bakgrunnen

 

HoiAn

Så var vi i HoiAn og der møtte vi 2 familier til. VI fikk alle plass på et koselig hotell. HoiAn er en fantastisk by med lite trafikk, smale gater, elv som renner gjennom byen, mye sykler og enormt med skreddere og lampemakrer. HoiAn er kjent for skreddervirksomheten sin og for å lage disse fine kinalampenei stoff som hele byen var pyntet med.

 

Trange gater og fulle sykler


 


 


 

Stemningfult på kvelden med lys i alle lampene
Så måtte vi jo til skredder og hele gruppa på 20 stk. landet opp hos samme skredder. Alle gutter og menn sydde dresser og sjorter, mange kjoler ble sydd og vietnamesiske drakter på alle jentene. Neste dag måtte alle avgårde for å prøve det som var sydd, mye måtte justers og så var det ny prøvetid.

 


 

Julaften feiret vi på hotellet vi lå på og de hadde lagt mye arbeid ned i mat og underholdning for at vi skulle ha det greit. Fantastisk mat, gøye leker for barna og til og med julenisse med pakke til barna. Når alt dette var ferdig hadde vi Hemmelig Venn gave fra gruppa og det ble suksess. Alle hadde trukket en lapp med et navn på og måtte kjøpe en gave. Gøy å se hvor spente de minste barna var når gavene ble åpnet. 


 

 

 


 

Her venter alle i spenning på gavene sine og Tobias er superfornøyd med vennegaven han fikk

 


 

 

 

Siril og Camilla hadde funnet sin lokale pub og der ble vi sittene lenge for hotellet var rett over veien..


 

 

 

Det var ikke så fint vær i HoiAn og meldinge var dårlige så vi bestemte oss for å komme så langt sør vi kunne for å få litt varme og sol, for det hadde det ikke vørt for mye av på turen. Vi ville tatt tog men det var fult. Så det ble til at vi leide en buss til 28 ble det sagt. Da busse kom var det ikke store greiene og vi skulle ha med masse bagasje, 20 personer og skulle sitte 20 timer på den. Det ble en uforglemmelig tur, trange, varmt, 2 stopp, humpete vei og lite søven. Men barna var helt fantastiske, de satt der inneklemt, tålmodige og klagde ikke. Da vi endelig kom fram og steg ut av bussen var det en helt annen tempratur en vi hadde hatt, det var sommer og varme og alle var glade for vi hadde tatt denne lange bussturen for å komme til sommer, sol, strand og varme..

 

 

Phan Tiet

Her kom vi til et flott resort hvor vi fikk fine rom. det var basseng og ei nydelig strand. Barna tok surfetime, noen var på tur i ørkenen, kjøret 4 hjuling og badet en masse. Endelig kunne jeg ligge å nyte sola og kjenne den steike på kroppen...

Siden jeg er en morgenfulg og liker å stå opp tidlig var dette en deilig plass. Jeg tok lange spaserturer langs stranda og så på lokale fiskere som kom inn med de små båtene fulle av småfisk og andre som gjorde seg klare for å gå ut. Vi kom i snakk med en av fiskerene som kunne engelsk ( det var ikke for mange av dem) og han kunne fortelle at her levde de fleste av fiske elles  jobbet på mange av de resortene som var kommet opp de siste årene.


 


Disse små runde båtene er så fasinerende. Da jeg var i vitenam for ca. 20 år siden var de laget av bambus (tror jeg) og nå var de plast. Fiskerern vi snakket med fortalte at de gamle ikke varte så lenge og han var glad de nå var i plast for de varte mye lenger..

 

 

Frukten er fantastisk. 


 


 

Mange bodde i små simple skur og mange drev små kafe`r langs veien


 

 

 

 


 

 

 

 

Cu Chi - tunnelser

Veldig spesielt å besøke disse små tunnelene som ble bygget under krigen av disse Vietnameserene. Utrolig hva de klarte å lage under jorda. Vi fikk gå i en av tunnelsene som var utvide så vi kunne føle på kroppen hvordan det må ha vært.


 

 

 

 

 

Can To

En koselig liten by sør i Vietnam. Her var vi ei natt og fikk med oss livet på Mekong River. Her var det flytende marked, nudelfabrikk, små elveløp og en fantastisk guide som kunne fortelle oss mye om livet i Vietnam og hvordan folk levde. Vi fikk smake på tynne banakpannekaker, ferske nudler og god frukt fra det flytende markede.

 

Enkle hus på påler.


 


 

På det flytende markede var det salg av alt mulig av frukt og grønsaker. Folk kom med båtene sin fra nord i lande for å selge det de hadde dyrket og ta med seg varer hjem igjen som de trengte, 


 


 


 


 

 

 


 

 

Nudelfabrikken 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhuQuoc

Ei øy som ligger opp mot Kambodia, her hadde vi de 4 siste dagene for å slappe av litt. Det hadde vært mye bytte av hotell gjennom turen så det var deilig å være på en plass de siste dagene.  Her var det bading, avslapping, soling. massasje og mopedkjøring som dagene gikk i.

 
 


 


 


 


 


 


 
 
 

 


  


Siste timene på strande før vi skulle fly tilbake til Ho Chi MIn City hvor vi skulle være ei natt før vi sate kurs på vei hjem. Det har vært en fantastisk tur med fantastiske folk og fantastisk land. Vi sitter igjen med masse positive opplevelser og håper at vi om noen år kan få mulighet til å gjøre noe lignede igjen.

#vietnam 

#reise

#ferie

#asia

#familietur

 
 


 

 

Én kommentar

nerell

24.01.2015 kl.18:17

Åh nå ble jeg misunnelig! Var i Vietnam i 2013 og savner det veldig! Var kun en uke ca, så fikk ikke sett så mye som dere. Men var på noen av stedene dere besøkte. Storkoste meg veldig og tar gjerne turen tilbake :D hvertfall etter disse bildene. Ser helt fantastisk ut!

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits