Grytebrød

Laget en ferdig blander grovbrød pose med 1/2 gjærpakken og litt ekstra appelsinjuice. Lot deigen heve ca 30 min og la den så opp i den forvarma keramikk gryta ( ca 250 grader ) Smurte gryta inn med olje før jeg satte den til varming. Stekte 30 min. med lokk, så tok jeg ned temp til 230 i 10 min.

Lykke til??

 

#grytebrød

#brød

#hjemmebakt

 

 

Dette tremper du for å lage brødet fra bunnen av:

1 kg. hvetemel (du kan bytte ut deler av melet med grovere mel og/eller for eksempel havregryn)
2-3 ts tørrgjær
3 ts salt
8 dl vann, kaldt (hvis du har grovt mel i oppskriften er 8,5 -9 dl )
ev litt nøytral olje til å pensle gryten med (eks solsikkeolje, rapsolje, soyaolje)
.

Jeg blander deigen med en slikkepott og den skal ikke blandes for lenge.Deigen er ganske våt i seg.

Så skal den stå i 15-20 timer til heving. ( pefekt å lage på kvelden og la den stå over natta)

Så skal du ta den ut av bollen og legge den på e bakepapir eller silikonmatte med mel på.

Brett deigen mot midten ca 7-8 ganger. Sett så bollen opppå deigen og la den heve i ca.2 timer til.

 

Smør inn gryta med ojke og forvarm den i ovnen til 250 grader. Velt så deigen inn. Den skal steke 30 min med lokk, ta så av lokket og sett ned gradene til 220 grader og stek videre i 15-20 min.

Én kommentar

Kristi Pedersen

31.07.2015 kl.11:14

åh, dette så helt sinnsykt godt og saftig ut! håper du får en fantastisk helg! <3

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits