Årets hummerfest

Så var vi klar for årets hummerfest. Etter mye slit for hummerfiskerene var det endelig klart for venner og et himmelsk måtid.. Hjemmelaget brød, hjemmelaget majones og perfekt kokt hummer

Bordt ferdig dekket med blomst fra hagen.

 

En kjempehummer måtte få en egen tallerken.

 

Hjemmelagt brød av oppskrift fra 1945. Vi kaller det krigsbrødet.

 

Sitronpai er også etter oppskrift fra min mormor. Nydelig og frisk..

 

Fikk fantastiske makroner fra ei venninne.. De smeltet på tunga

 

 

 

Det er så gøy med vertinnegaver. Masse spennende fra #blåeik #blaeik

 

Og så denne boka. Passer perfekt ettersom vi nettopp var på vinsmaking med Ingvild Tennfjord. Gleder meg til å lese både denne og Perfekte viner.

 

 

Da var det bare å sette seg

 

#brød

#sitronpai

#hummer

Brødoppskrifra er fra svigermors kokebok fra 1943 H. Schøwberg

Fransbrød

2 kg. Hvetemel

2 ts. Salt

160 gr. Smør

50 gr. Gjær

14.dl melg

Jeg blander alt i eltemaskinen, heves og så i 3 store brødformer. Etterheves og stekes på 180 g i ca 40 min

 

 

Sitronpai

Gul krem

1/2 l. Vann

200 gr. Sukker

Saft av 2 sitroner

5 eggeplommer

5 ss ( toppet ) maisenamjøl

Dette kokes opp til det tykner og avkjøles. Rør hele tiden for ikke å få klumper

Paibunn

150 gr. Mjøl

2 ss Sukker

100 gr. Margarin

1 ss vann

Jeg blander den i foodprosseseren

Bunnen stekes på 180 g i 20 min

Hvit topping

5 eggehvite

100 gr. Melis eller sukker

Pisket stivt

Legg på gul krem og eggehvite på paien

Stekes i 10-15 min

Lykke til👍

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

45, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 11 til 16 år. Jeg jobber for tiden i barnehage og hjemmesykepleien. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits