hits

Grytebrød

Kan liksom ikke få nok av disse ferske gode holdbare grytebrødene. Å de er utrolig lette å lage hvis en bare husker å sette deigen på kvelden

Jeg bruker keramikkgryte og det fungerer kjempebra..

Her er det halvstekt og jeg har tatt av lokket og satt ned temperaturen

Nam 😊 Nå er det bare å spise

#grytebrød

1 kg mjøl

8 dl vann

2 ss salt

2 ss gjær

Litt mer vann hvis du bruker grovt mel

Deigen skal bare eltes litt sammen og blir en ganske bløt masse. Stå over natta

Forvarm ovnen med gryta i til 250 grader. Ta ut den oljesmurte gryta og velt deigen i gryta. Ta litt olje oppå og strø litt salt

Stekes 30 min med lokk 250 grader, ta av lokket og skru med til 230 grader i 30 min.. jeg tar litt folie over hvis jeg synes brødet blir for mørkt..

#grytebrød

#hjemmelagtbrød

#gjærbakst

#jerngrytebrød

2 kommentarer

annebe

11.02.2018 kl.18:26

Aldri prøvd å lage slike..men ser veldig godt og delikat ut :) Nam :)Ha en fin kveld <3

Joachim Hovland Vik

11.02.2018 kl.20:06

for en fantastisk oppskrift og innlegg
tusen takk for at du delte dette
ser veldig godt og smakfullt ut
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

Skriv en ny kommentar

blomster1

blomster1

47, Farsund

Jeg er gift og mamma til 4 ungdommer fra 12 til 17 år. Jeg jobber for tiden i barnehage. På bloggen min kan du få med litt av hverdagslivet vårt, oppussing, interiør, matlagning, planting, ferie, hage og hus. Rett og slett litt av hvert Takk for at du tar en titt på bloggen min, legg gjerne igjen en hilsen...

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv